Захарни фигурки се изработват до 5 работни дни

Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Как се работи с вафлена хартия ?

Как се работи с вафлена хартия ?

           С вафлени кори може да направите ефектна и ефирна украса за торта. Те са подходящи за  тапициране на тортата или върху тях да е отпечатана картинка, но най-често се използват за направата на цветя. Вафлените кори нямат определен вкус, но стават за ядене. За да бъдат прикрепени добре за тортата тя трябва да бъде покрита с марципан или фондан. Кремовете не са за препоръчване, защото може да разтопят фигурките от вафлени кори.

Цветна градина от вафлени кори
      За да направите цвете е добре да си изрежете венчелистчета по шаблон. Както при истинските цветя, има по-големи и по-малки. Редите и слепвате по отделно като започвате от най-малките. Слепването става като мажете от единия край всяко венчелистче с  вода. Когато цветето е готово може да го оцветите. След това го оставете да изсъхне. Рисуването върху цветето се прави със суха или леко влажна четка. Зависи от наситеността на нюанса, който искате да постигнете. Украсяването на тортата е добре да стане непосредствено преди поднасянето. Така ще запазите за по-дълго декорацията и не рискувате да се разтопи.

Снимки или картинки върху торта
       Това е оригинален и лесен начин за украса. Децата много му се радват, защото обикновено тортите им оживяват с любимите герои. Да, тази украса е възможна и в домашни условия. Достатъчно е само да си купите вафлена плака с картинка. Преди това, независимо какъв крем сте използвали във вашата торта е добре да я залеете с ганаш и я оставите в хладилника поне за един час. Така ганашът ще стегне. Върху добре охладената торта нанесете пласт разбита сметана. Загладете я хубаво преди да поставите вафлената плака. След това внимателно сложете плаката с картинката и изчакайте да прилепне изцяло като се овлажни добре. Не се притеснявайте, ако в началото вафлената плака се нагъне. Щом се навлажни изцяло и картинката ще се изглади. Оставете в хладилника за 2-3 часа. И изненадата за вашето дете е готова!

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)