Захарни фигурки се изработват между 7-10 дни

Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Направи си сам Марципан

Направи си сам Марципан

Пригответе вода, захар и бадемово брашно/сурови бадеми

Продукти:
 - 125 г сурови бадеми - бадемово брашно от магазина, не е много надеждно, така че най-добре си смелете,
 - 60 мл вода,
 - 100 г кристална захар

-------------------------------------------------
Начин на приготвяне:

125 г сурови бадеми потапяме за кратко във вряща вода - 2-3 минути


Обелваме и измиваме в студена вода. Може за 10 минути във фурната да се изсушат на 60*, ако ли не, то ги подсушете за няколко минути в кърпа.


Смиламе на прах в блендер или в старите машинки за меляне на кафе.
Може да моделирате различни фигурки, да си направите бонбони, дори да покриете торта.

              

 


-----------------------------
В тенджерка поставяме: вода 50мл и захар 100 г,  варим до 115*С или до разтваряне на кристалите на захарта. За готовност на сместа се смята като вземем едно топче от бадемовото брашно и го потопим във врелия сироп .
Може да се добави и аромат на бадем с щипка сол още при смилането на бадема.
Сухата и мократа смес се смесват постепенно. Оформя се салам и във фолио се прибира в хладилника за 24ч.
Готово!
Може да изработите различни цветя от марципана, да го залеете с шоколад или да развихрите фантазията си :)
Често се влага в сладкиша Щолен.

Ако нямате време , то поръчайте готов от ТУК