Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Меренге крем

Меренге крем

Стандартна смес за целувки, към която ще добавим масло!

Съставки:
Избършете инструментите си с лимонов сок предварително , измийте и подсушете добре.
- Яйца - 7 белтъка /235г/, извадете 1 час от хладилника, за да стигнат стайна температура, отделете белтъците,
- Кристална захар 400г,
- Средно меко масло - 454г,
- 1/4 ч.л сол /една щипка/,
- 8 г ванилия или 2ч.л. екстракт,
- Оцветител - гел боя - пожелание.

Разтворете захарта в белтъка на водна баня като в малка тенджерка сипете малко вода , а върху нея в чиста метална или огнеупорна купа сместа /белтък+захар/ и без топлата вода в тенджерката /около 60*С/ да докосва купата с белтъка и захарта. Бъркайте до пълно разтварянена на захарта. Тествайте като сложите смес между палец и показалец и не усещате кристалчета.
Отстранете от котлона и разбийте с миксер около 10 минути на средна скорост до твърди върхове на бъркалките.

Проверете температурата на купата, ако е достигнала стайна температура, то добавете маслото. Ако е топла, то изчакайте до 15 минути. Маслото не трябва да е нито меко, нито твърдо, добавяйте лъжица по лъжица на ниска скорост. Накрая щипка сол и ванилия. Сменете бъркалката с по-широка. Кремът е готов, покрийте с фолио и поставете за няколко часа в хладилника.
Когато сте готови с блатовете, които са изстинали и нарязани, то оцветете крема, поставете в пош и нанесете на всеки блат крема в спирала, за да е равномерно.

 

Да ви е сладко :)

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)