Захарни фигурки се изработват от 7 до 10 работни дни

Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Какво трябва да знаем за работата с фондан?

Какво трябва да знаем за работата с фондан?

Фонданът превръща тортата в произведение на изкуството

Фонданът е захарното тесто, което се използва за украсяване на торти. С него може да покриете цялата торта, както и да направите различни фигурки на цветя, пеперуди, листа, сърца, снежинки, венчелистчета, герои от детските анимационни филмчета. Той се използва и за изработката на други разкрасяващи елементи като къдрици, воали, златни и сребърни перли.

 

Обличане на тортата с фондан

Сполучливото обличане на тортата е от изключително значение, защото е определящо за целия ѝ вид. Най-важното е да не допуснете да остане въздух между покритието и самата торта. Затова преди да се заемете с тази отговорна задача, имайте предвид, че фонданът не се нанася директно върху тортата, защото може да се разкъса. Необходимо е да направите изолация с маслен крем или шоколадов ганаш. Разстелете тестото върху силиконов килим с помощта на пластмасова точилка от 50 см. След това го напръскайте с преварена вода или водка, които изпълняват ролята на лепило. Обгърнете тортата от всички страни и пригладете с помощта на специална шпатула, за да премахнете въздушните балончета, които са останали. Следва изрязване и оформяне на ръбовете със специален скалпел. 

Може да поръчате готов фондан ТУК

 

Захарните фигурки за украса
Украсяването със захарните фигурки е задължително, ако искате тортата ви да има завършен вид. За да бъдат те като излезли изпод ръцете на майсторите сладкари, е препоръчително към фондана да добавите моделираща паста. Тя ще му придаде еластичност, за да изваете желаните форми. С помощта на разнообразни сладкарски инструменти ще изработите оригинални и автентични захарни фигурки, които да поставите върху вашата торта. Можете да използвате различни резци за фондан с форма на сърце, цветя, както и силиконови форми за захарно тесто. Вариантите са много, а вие имате пълната свобода да ги измайсторите с помощта на вашето въображение. Ако все пак не искате да рискувате и бързате, решението е да си купите готови захарни фигурки за професионална украса. 

Може да поръчате готови захарни фигурки от ТУК

 


Боядисване на декорацията
Оцветяването на декорацията е най-важният щрих, за да оживее тортата. Техниката за боядисване  на фондана в един основен цвят, включва гелообразни и течни хранителни бои. Те се добавят към тестото, което се измества, докато стане един хомогенен тон. Препоръчително е го боядисате поне един ден преди декорирането на тортата. Още по-лесно е да си купите готов боядисан фондан и да не се тревожите, че нещо може да се обърка. Рисуването по тортата или оцветяването на по-малки повърхности като листенца и цветя, сребърни или златни перли става с прахообразни бои със суха или влажна четка. 

Може да поръчате хранителни бои от  ТУК

 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)