Ганаш за макарони
Стандартен ганаш за слепване на макарони.
Продукти:
- Шоколад 52 %
- Растителна течна сладкарска сметана
1:1 СЪОТНОШЕНИЕ
Шоколадът на приблизително еднакви парченца се начупва в суха купа.
Сметаната в тенджеркасе затопля до преди да кипне, когато видите балончета на повърхноста.
Залива се с топлата сметана шоколадът. Изчакайте 3 минути. Разбъркайте с лъжица или шпакла до пълното усвояване и получаване на еднородна смес.
Покрива се с домакинско прозрачно фолио до самата смес.
Изчакайте да достигне стайна температура и поставете в хладилника за една нощ или 12 ч
След това време, извадете от хладилника и разбийте с миксер до пухкав крем, ползвайте за слепване на макарони или други сладки.
Най-удобно е да се работи с пош.
--------------------------------------------------------
*Имайте предвид , че според вида на шоколада е и количеството сметана.
- Черен - 1000 г : 1000 мл сметана,
- Млечен - 1000г : 800 мл сметана,
- Бял - 1000г : 600 мл сметана.
+ ползвайте сметана с висок процент масленост