Характеристики
| Категория: | Сладкарство Материали |
| Размер: | 30 |
-
Описание
Желиращ агент: Агар-агар E406.
Може да съдържа следи от яйца, соя, мляко и ядки поради производствения процес.
------
Съхранявайте на сухо и без мирис място. Затворете плътно след отваряне.
-----
Агар-агарът се получава от водорасли и е растителна алтернатива на желатина.
Може да се наложи корекция на приготвянето.
Типичната миризма се усеща при варене, но когато се охлади, агар-агарът е без мирис и вкус.
-------------1 саше е достатъчно за приблизително 10 порции (3 г всяка = 1 леко пълна чаена лъжичка).
----1 порция (3 г = 1 леко пълна чаена лъжичка)
еквивалентна на приблизително 6 желатинови листа и е достатъчна за 500 мл течност.
За студени смеси:
400 мл - 2 минимум кафени равни лъжички от агар-агара.
----1. Смесете 3 г агар-агар на прах с други сухи съставки, но ако е необходимо оставете да заври с приблизително 100 мл течност за около 2 минути само агар-агар.
2. Оставете да се охлади леко, след което разбъркайте със студените съставки (400 мл).
3. Бързо изсипете сместа във формата = готово!
Когато добавяте бита сметана (напр. за пълнежи за торти), оставете горещата смес да се охлади леко, в противен случай битата сметана ще се разтопи.
За горещи смеси:
Смесете 1,3 г агар-агар на прах с други сухи съставки, но ако е необходимо го оставете да заври с 500 мл течност за около 2 минути.
2. Изсипете сместа във форма = готово!
Охладете в хладилник за 1-3 часа, в зависимост от рецептата.
Внимание: Ако използвате киселинни течности или оцет, използвайте двойно количество агар-агар!
Агар-агарът се втвърдява след готвене при около 35°C.
Желиращ агент: Агар-агар E406.
Може да съдържа следи от яйца, соя, мляко и ядки поради производствения процес.
------
Съхранявайте на сухо и без мирис място. Затворете плътно след отваряне.
-----
Агар-агарът се получава от водорасли и е растителна алтернатива на желатина.
Може да се наложи корекция на приготвянето.
Типичната миризма се усеща при варене, но когато се охлади, агар-агарът е без мирис и вкус.
-------------
1 саше е достатъчно за приблизително 10 порции (3 г всяка = 1 леко пълна чаена лъжичка).
----
1 порция (3 г = 1 леко пълна чаена лъжичка)
еквивалентна на приблизително 6 желатинови листа и е достатъчна за 500 мл течност.
За студени смеси:
400 мл - 2 минимум кафени равни лъжички от агар-агара.
----
1. Смесете 3 г агар-агар на прах с други сухи съставки, но ако е необходимо оставете да заври с приблизително 100 мл течност за около 2 минути само агар-агар.
2. Оставете да се охлади леко, след което разбъркайте със студените съставки (400 мл).
3. Бързо изсипете сместа във формата = готово!
Когато добавяте бита сметана (напр. за пълнежи за торти), оставете горещата смес да се охлади леко, в противен случай битата сметана ще се разтопи.
За горещи смеси:
Смесете 1,3 г агар-агар на прах с други сухи съставки, но ако е необходимо го оставете да заври с 500 мл течност за около 2 минути.
2. Изсипете сместа във форма = готово!
Охладете в хладилник за 1-3 часа, в зависимост от рецептата.
Внимание: Ако използвате киселинни течности или оцет, използвайте двойно количество агар-агар!
Агар-агарът се втвърдява след готвене при около 35°C.