Захарни фигурки се изработват между 7-10 дни

Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Блатове ТОРТА МИЛФЬОЙ
3 броя - 380 г / Millefoglie

Каталожен номер:
Material 2.237
Производител:
Сухи смеси

Блатове ТОРТА МИЛФЬОЙ
3 броя - 380 г / Millefoglie

Каталожен номер:
Material 2.237
Производител:
Сухи смеси

цена:

9.70 лв.

Характеристики

Категория: Сладкарство Материали
Размер: 1000
  • Описание

    ТОРТА МИЛФЬОЙ
    ------------
    Може да редувате класика яйчен ванилов крем с разбита вече течна сметана + Блат, дори да добавите плодове
    -----------
    Класическа рецепта:
     

    Продукти за крема:

     

    5 яйчни жълтъка ,

    150 г  захар ,

    500 мл мляко ,

    кората на 1 лимон, нарязана на ситно,

    1 супена лъжица ванилова есенция,

    40 г царевично нишесте ,

    15 г. студено масло (1 супена лъжица)

    125 мл бита сметана ,

    1/2 чаша кафява захар за карамелизиране ,

    Малко ягоди ,

    1/2 чаша пудра захар за поръсване


    Начин на приготвяне:

     

    В средно голяма тенджера затоплете млякото, лимоновата кора и ванилията, докато видите малки мехурчета, но без да завира.

    В купа  разбийте пет жълтъка със захарта, докато станат на пяна и се смесят /да побелеят/

    Пресейте царевичното нишесте и го сложете в смес от яйца/захар, като разбърквате енергично, за да сте сигурни, че няма да останат бучки.

    Вземете вашето топло мляко, като първо се уверите, че е топло , а не  вряло, и постепенно го добавете към сместа от яйца/захар/нишесте, започнете с малко по малко.

    Изсипете цялата смес обратно в тенджерата и затоплете на среден огън, като бъркате непрекъснато с бъркалка, докато стане гъста смес.
    ——————————

    Междувременно изплакнете  купата си за смесване и я поставете във фризера, за да се охлади и съответно да охлади и крема, когато е готов.
    ———————————

    Когато вашият крем достигне наситената консистенция /се сгъсти/, изключете котлона и добавете  студеното масло, разбъркайте. То трябва да го направи прекрасен и лъскав крем.

    Не се притеснявайте, ако веднага не изглежда кадифено гладко – продължавайте да разбивате интензивно и ще стане по-гладко.

    Изсипете крема в охладената купа за смесване и когато достигне стайна температура, покрийте със стреч фолио и го оставете да престои в хладилника поне за един час или до 24 часа за максимален вкус.


    ——————

    Можем да нарежем ягодите на четвъртинки, половинки или филийки и да ги поръсим с малко пудра захар.

     

    Редувайте крем-блат и украсете с ягодки!!!
    ———————

    Рецепта от - https://www.kylieflavell.com/
     

     

ТОРТА МИЛФЬОЙ
------------
Може да редувате класика яйчен ванилов крем с разбита вече течна сметана + Блат, дори да добавите плодове
-----------
Класическа рецепта:
 

Продукти за крема:

 

5 яйчни жълтъка ,

150 г  захар ,

500 мл мляко ,

кората на 1 лимон, нарязана на ситно,

1 супена лъжица ванилова есенция,

40 г царевично нишесте ,

15 г. студено масло (1 супена лъжица)

125 мл бита сметана ,

1/2 чаша кафява захар за карамелизиране ,

Малко ягоди ,

1/2 чаша пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:

 

В средно голяма тенджера затоплете млякото, лимоновата кора и ванилията, докато видите малки мехурчета, но без да завира.

В купа  разбийте пет жълтъка със захарта, докато станат на пяна и се смесят /да побелеят/

Пресейте царевичното нишесте и го сложете в смес от яйца/захар, като разбърквате енергично, за да сте сигурни, че няма да останат бучки.

Вземете вашето топло мляко, като първо се уверите, че е топло , а не  вряло, и постепенно го добавете към сместа от яйца/захар/нишесте, започнете с малко по малко.

Изсипете цялата смес обратно в тенджерата и затоплете на среден огън, като бъркате непрекъснато с бъркалка, докато стане гъста смес.
——————————

Междувременно изплакнете  купата си за смесване и я поставете във фризера, за да се охлади и съответно да охлади и крема, когато е готов.
———————————

Когато вашият крем достигне наситената консистенция /се сгъсти/, изключете котлона и добавете  студеното масло, разбъркайте. То трябва да го направи прекрасен и лъскав крем.

Не се притеснявайте, ако веднага не изглежда кадифено гладко – продължавайте да разбивате интензивно и ще стане по-гладко.

Изсипете крема в охладената купа за смесване и когато достигне стайна температура, покрийте със стреч фолио и го оставете да престои в хладилника поне за един час или до 24 часа за максимален вкус.


——————

Можем да нарежем ягодите на четвъртинки, половинки или филийки и да ги поръсим с малко пудра захар.

 

Редувайте крем-блат и украсете с ягодки!!!
———————

Рецепта от - https://www.kylieflavell.com/