Блатове ТОРТА МИЛФЬОЙ
3 броя - 380 г / Millefoglie
- Каталожен номер:
- Material 2.237
- Производител:
- Сухи смеси
Блатове ТОРТА МИЛФЬОЙ
3 броя - 380 г / Millefoglie
- Каталожен номер:
- Material 2.237
- Производител:
- Сухи смеси
Характеристики
Категория: | Сладкарство Материали |
Размер: | 1000 |
-
Описание
ТОРТА МИЛФЬОЙ
------------
Може да редувате класика яйчен ванилов крем с разбита вече течна сметана + Блат, дори да добавите плодове
-----------
Класическа рецепта:
Продукти за крема:
5 яйчни жълтъка ,
150 г захар ,
500 мл мляко ,
кората на 1 лимон, нарязана на ситно,
1 супена лъжица ванилова есенция,
40 г царевично нишесте ,
15 г. студено масло (1 супена лъжица)
125 мл бита сметана ,
1/2 чаша кафява захар за карамелизиране ,
Малко ягоди ,
1/2 чаша пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:В средно голяма тенджера затоплете млякото, лимоновата кора и ванилията, докато видите малки мехурчета, но без да завира.
В купа разбийте пет жълтъка със захарта, докато станат на пяна и се смесят /да побелеят/
Пресейте царевичното нишесте и го сложете в смес от яйца/захар, като разбърквате енергично, за да сте сигурни, че няма да останат бучки.
Вземете вашето топло мляко, като първо се уверите, че е топло , а не вряло, и постепенно го добавете към сместа от яйца/захар/нишесте, започнете с малко по малко.
Изсипете цялата смес обратно в тенджерата и затоплете на среден огън, като бъркате непрекъснато с бъркалка, докато стане гъста смес.
——————————Междувременно изплакнете купата си за смесване и я поставете във фризера, за да се охлади и съответно да охлади и крема, когато е готов.
———————————Когато вашият крем достигне наситената консистенция /се сгъсти/, изключете котлона и добавете студеното масло, разбъркайте. То трябва да го направи прекрасен и лъскав крем.
Не се притеснявайте, ако веднага не изглежда кадифено гладко – продължавайте да разбивате интензивно и ще стане по-гладко.Изсипете крема в охладената купа за смесване и когато достигне стайна температура, покрийте със стреч фолио и го оставете да престои в хладилника поне за един час или до 24 часа за максимален вкус.
——————Можем да нарежем ягодите на четвъртинки, половинки или филийки и да ги поръсим с малко пудра захар.
Редувайте крем-блат и украсете с ягодки!!!
———————
Рецепта от - https://www.kylieflavell.com/
ТОРТА МИЛФЬОЙ
------------
Може да редувате класика яйчен ванилов крем с разбита вече течна сметана + Блат, дори да добавите плодове
-----------
Класическа рецепта:
Продукти за крема:
5 яйчни жълтъка ,
150 г захар ,
500 мл мляко ,
кората на 1 лимон, нарязана на ситно,
1 супена лъжица ванилова есенция,
40 г царевично нишесте ,
15 г. студено масло (1 супена лъжица)
125 мл бита сметана ,
1/2 чаша кафява захар за карамелизиране ,
Малко ягоди ,
1/2 чаша пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера затоплете млякото, лимоновата кора и ванилията, докато видите малки мехурчета, но без да завира.
В купа разбийте пет жълтъка със захарта, докато станат на пяна и се смесят /да побелеят/
Пресейте царевичното нишесте и го сложете в смес от яйца/захар, като разбърквате енергично, за да сте сигурни, че няма да останат бучки.
Вземете вашето топло мляко, като първо се уверите, че е топло , а не вряло, и постепенно го добавете към сместа от яйца/захар/нишесте, започнете с малко по малко.
Изсипете цялата смес обратно в тенджерата и затоплете на среден огън, като бъркате непрекъснато с бъркалка, докато стане гъста смес.
——————————
Междувременно изплакнете купата си за смесване и я поставете във фризера, за да се охлади и съответно да охлади и крема, когато е готов.
———————————
Когато вашият крем достигне наситената консистенция /се сгъсти/, изключете котлона и добавете студеното масло, разбъркайте. То трябва да го направи прекрасен и лъскав крем.
Не се притеснявайте, ако веднага не изглежда кадифено гладко – продължавайте да разбивате интензивно и ще стане по-гладко.
Изсипете крема в охладената купа за смесване и когато достигне стайна температура, покрийте със стреч фолио и го оставете да престои в хладилника поне за един час или до 24 часа за максимален вкус.
——————
Можем да нарежем ягодите на четвъртинки, половинки или филийки и да ги поръсим с малко пудра захар.
Редувайте крем-блат и украсете с ягодки!!!
———————
Рецепта от - https://www.kylieflavell.com/