Шоколад за моделиране

Шоколадът за моделиране се състои от шоколад на кубчета и царевичен сироп.
За 100 грама шоколад ще ви бъдат необходими 2 ч.л. царевичен сироп /може да замените и с 1 с.л. глюкоза/
Разтопете шоколада /натрошен/ на водна баня. Изчакайте да изстине, но да е все още течен шоколада.
В отделен съд изсипете царевичния сироп и към него добавете 2 -4 с.л. от разтопения шоколад. Някои загряват царевичния сироп до кипване и след това смесват.
Разбъркайте добре и получената смес прибавете към останалото количество шоколад. Завийте във фолио и оставете в хладилника за една нощ.
* Ако решите да направтие бял или млечен шоколад за моделиране, то използвайте по-малко царевичен сироп.