Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Ганаш за торта

Ганаш за торта

Ганашът е вид шоколадов крем.
Често е ползван за покриване/измазване на торти.

Продукти:
- 200мл сметана , поне 30 % масленост,
- 200 г тъмен/черен шоколад, над 70, а най-добре 80-90 % съдържание на какао,
- подсладител/захар на вкус.

В купа на конлона изсипете сметаната с 1-3 с.л. ксилитол/подсладител или 2 с.л. кристална захар. В друга суха купа натрошете шоколада. След завиране на сметаната, я изсипете в шоколада. Слeд 15 минути разбъркайте добре, оставете да се охлади на стайна температура като разбърквате през 30 минути. След като се е охладил добре, покривате с фолио и оставяте в хладилника поне 2 ч да стегне. 
Накрая с миксер разбийте ганаша на пухкав крем и готово :)

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)