Захарни фигурки ще се доставят на следващата седмица и ще се изработват най-малко 5 дни!

Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Шедьоври, създадени с оризови кори

Шедьоври, създадени с оризови кори

Оризовите кори придават елегантност и финес на вашите торти или десерти като мусове и мъфини. Ефектните украси с огнени пламъци, прозрачен воал или феерия от преливащи се цветове, се постига точно с помощта на оризови кори. Достатъчно е само да се доверите на вашето въображение. Благодарение на гъвкавостта си оризовите кори може да придобият невероятни форми, а вашата торта, да се превърне в шедьовър. 

 

Оризовите кори стават за ядене

Въпреки че на пръв поглед изглеждат като изработени от плат, оризовите кори или хартия са ядливи. Те са направени от растително масло и картофено нишесте с вода. Не е задължително да ги обработвате топлинно. Може да ги хапвате и така.  Има и вариант да ги начупите на дребно, след което да ги изпържите и да си направите оризов чипс, който също е подходящ за тортена украса. Освен за торти, са подходящи за декорацията и на други десерти, като им придават елегантен и изтънчен вид.

 

Как да си направите оризови платна за декорация?

Украсата с оризови кори е лесно и забавно занимание. Необходимо е само да си купите от тези, които се използват в азиатската кухня за пролетни рулца. Те са пакетирани по няколко, полупрозрачни и твърди. За да им придадете формата, която желаете е необходимо да ги потопите във вода. След като омекнат, можете да правите с тях каквото пожелаете. След това ги оставете да съхнат между 8 и 10 часа. 

 

Пъстроцветни платна и преливащи се нюанси

Оцветяването на оризовите кори също е лесно. За целта използвайте хранителна боя като я поставите още във водата. Така ще получите един монолитен цвят. Ако искате тонът да е по-наситен може да акцентирате на определени места със суха четка. Върху сухите платна с четка може да нанесете сребърна или златна боя. Най-важното е да не се ограничавате, дайте свобода на вашето въображение и се наслаждавайте.

 

Малки трикове за дълготрайна украса

Препоръчително е да поставите декорацията върху тортата или десерта малко преди сервирането им. Като най-подходящи за прикрепване към тортите са кремовете и ганаш. Добре е готовите декоративни платна да се съхраняват на сухо място, затворени в кутии. В този случай хладилникът не е добър вариант. Поставени в него платната могат да се навлажнят и формата им да пострада.