Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Работа с Изомалт

Работа с Изомалт

Интересен продукт, получен най-често от цвекло, с ниско съдържание на захари, които бавно се усвояват от организма.

* Изомалт може да поръчате от ТУК

Предварително избършете купите и инструментите с лимонов сок, намажете силиконовите форми за близалки със слънчогледово олио и поставете клечици. 
Ползвайте тенджерка с дебело дъно , на слаб огън работете.
Изомалтът се топи при 145*С. Достигайки 167*С отстранете от котлона. Не бъркайте много. Не достигайте 200*С, тъй като може да пожълтее.
Най-често за близалки се смесва  дестилирана вода 1:4 части изомалт. След като заври и достигне температурата от 167*С, охладете бързо в предварително подготвена купа със студена вода и лед до 65*С
Изсипете с лъжица изомалтът във формичките.

Може да се разтопи и без да се добавя вода. Ползвайте силиконови пошове или други , които издържат на висока температура. Имайте предвид, че до 15 минути ще е стегнал.
Изомалтът не понася влага, така че не съхранявайте в хладилник, а в добре затворена купа на сухо място. Декорирайте торта с тях в последния момент.
Ако затопляте в микровълнова, за да омекне, то до 135*С да е и по възможност не повече от два пъти, за да не потъмнее.

Най-добре ползвайте термометър за течности.
Внимание - работете с ръкавици, за да избегнете изгаряне

Друг вариант на близалки е с обикновена захар
110 г захар,
50мл глюкоза,
35 г вода

Загряваме сместа и варим докато потапяйки клечка за зъби в сместа и след това в студена вода , се втвърди.
По същия начин във форма или върху силиконово килимче оформяме близалки.

-------------------------------------------

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)