Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Как се приготвя оризова моделираща маса за цветя?

Как се приготвя оризова моделираща маса за цветя?


*Рецепта:

- Сухи съставки:

1/2 ч.ч. царевично брашно;

1/2 ч.л. крем тартар прах, който може да се замени с лимонтузу или сок от лимон;

4 с.л. оризово брашно;

4 с.л. оризово брашно Глутинос, което открих в индийски магазин във Варна - www.mysupermarketbulgaria.com;

1/4 ч.ч. брашно от Тапиока;

 

- Течни съставки

50 мл течна глюкоза;
60 мл вода;
1/2 ч.л. глицерин;
1/2 ч.л. сол;
1 с.л. растително масло /палмовото не е препоръчително, но може да се замени със свинска мас или кр.масло.

 

 

Смесваме сухите съставки в една купа, а течните в друга и добре ги разбъркваме.

Изсипваме в тенджерка течната смес и на котлона бъркаме енергично до кипване. Отстраняваме от котлона и ги добавяме към сухите и разбъркваме.

В началото изглежда доста сухо, но пренасяме на кухненска маса или в тава и започваме месене до достигане на меко тесто.

Разделяме на малки топки тестото и поставяме в съдове /огнеопорни чашки/ на водна баня като 15-20 минути /ври водата/ ги задушаваме с капак на тенджерката.

Махаме от котлона месим за кратко и веднага използваме за направата на цветя, може да се оцвети тестото със сладкалска боя.
Вижте видеото на майстор сладкаря :-)

 

Тесто - https://www.youtube.com/watch?v=dRhldhCR0tk

 

Цветя - https://www.youtube.com/watch?v=4h7W8njbhlo

 

--------------------------------------------------

 

За рецепти с Тартар на прах, който не се използва, ако се замразява или за сиропи, може да бъде заменен освен с лимон и лимонтузу, в някой случаи с бял оцет или с бакпулвер.
* ОЧАКВАЙТЕ СКОРО - как се правят веган/кето цветя за торта от боб!!!

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)