Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Домашен сладолед

Домашен сладолед

Кой не обича сладолед?
Диетичен или не, той е винаги на мода!

***

Дори да нямате машина за сладолед, пак може да си приготвите.
- 50 г сухо мляко,
- 1 ванилия,
- 625 мл течна сладкарска сметана, поне 35% МАСЛЕНОСТ,
- 100 г пудра захар + 1 с.л с връх,
 - 6 жълтъка
В теджерка на умерен огън  сметаната с ванилията, сухото мляко и 1 лъжичка пудра захар, разбърквайте докато заври. Отстранете от котлона за 20 минути.
 В отделна купа разбийте жълтъците с 100 г пудра захар. 
Отново сложете тенджерката на котлона до завиране и бъркайте , за да не загори на умерен/среден огън.
Отстранете от котлона и към тази смес на тънка струя започвате да сипвате разбитите жълтъци с непрекъснато бъркане.
Отново на котлона, на слаб огън до сгъстяване. Предварително подгответе съд със студена вода и лед, за да може след сгъстяване, веднага да охладите
 т.е. поставете тенджерката в студената вода. Бъркайте докато се охлади. Прецедете през цедка сместа, за да няма бучки. Изсипете в дълбока купа и поставете във фризера  като разбърквате през 30 минути
поне 5-6 пъти. Ако имате машина, то изсипете сместа там, вместо във фризера, за да стегне.

Домашния сладолед е готов, консумирайте до 2-3 дни. Съхранявайте във фризер.

------------------------------------------------
* рецепта от mycookigbookblog.com

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)